Mujdei de usturoi

de COSTEO in Sosuri, 18 Sep 2013 | 25706 vizualizari

 

Sunt un mare consumator de usturoi si imi place sa il prepar in diverse feluri. Mananc in fiecare zi mujdei, mai ales la preparatele din carne si la cele din cartofi. Tocmai de aceea, m-am gandit sa va arat si voua, cum prepar eu, banalul mujdei de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • 120 ml ulei
  • optional rosie mica(sau bulion)
  • zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujdei de usturoi:

Usturoiul se curata, cateii de usturoi se zdrobesc. Peste acestia se pune sare - dupa gustul fiecaruia - apoi il frecam cateii de usturoi zdrobiti cu ulei si sucul de lamaie pana obtinem o pasta omogena. La final putem adauga o rosie mica (decojita) si tocata foarte marunt. Rosia o putem inlocui cu o lingurita de bulion.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Mujdeiul de usturoi se poate face cu vin rosu.

2

Cu marar sau patrunjel.

3

Paine unsa cu mujdei de usturoi,este o specialitate ungureasca

4

Mujdeiul de usturoi,de preferat,nu e bine de tinut la frigider in recipient de sticla care are capac,pentru ca se oxideaza si nu mai e bun de mancat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lavinia 1

18.09.2013, 19:01

bun

Panacris 1

18.09.2013, 19:59

Interesantă varianta cu roșii

COSTEO 1

18.09.2013, 20:18

Da fff bun cu rosii,daca e de casa e si mai buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mujdei de usturoi cu rosii